Innovatie

Fairtrade-toepassingen in hotellerie gebundeld

In het Sandton IJsselhotel is gisteren het boek 'Please change the room into Fairtrade gepresenteerd', alsmede een Fairtrade-hotelsuite.

Het boek is een verzamelwerk van meningen van verschillende professionals uit de horecabranche over Fairtrade toegepast in de hotellerie. Onder andere hiermee wil stichting Max Havelaar meer aandacht vragen voor Fairtrade-producten in de horeca.

Het boek wordt door Peter d'Anglemond, directeur van Max Havelaar, overhandigd aan televisiepresentatrice Isa Hoes.

Drie partijen
Deze handleiding is samengesteld in nauwe samenspraak met een aantal prominenten uit de hotellerie. "Met deze campagne attenderen wij drie partijen op de mogelijkheden; allereerst de hotelwereld, vervolgens de leveranciers en distributeurs van hotelproducten en diensten en niet in de laatste plaats de gast zelf", aldus d’Angremond.

Hotelsuite
Hoes zal ook de nieuwe Fairtrade-hotelsuite officieel openen. Eind 2009 werd overigens de allereerste Fairtrade-hotelkamer van Nederland geopend.

Ook bleek uit eerder onderzoek dat mensen bereid zijn meer te betalen voor een Fairtrade-overnachting in de horeca.

---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.