Innovatie

Fooddesign bij Dutch Design Hotel Artemis

In Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam is 15 mei tot 6 augustus de Design & Art expositie 'C!RCUS, welkom in de culinaire piste!': fooddesign ten bate van de CliniClowns.

Bekende creatieve Nederlanders zoals Jan Jansen, Youp van 't Hek, Anne Wil Blankers en Coco de Meyere hebben speciaal voor de expositie hun ultieme lievelingsgerecht om laten toveren tot fooddesign. Een groot deel van de omzet van deze gerechten gaat naar de CliniClowns.


De expositie wordt geleid door executive chefkok Alex Batteram en fooddesigner Annelies Hermsen. Batteram is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe culinaire belevingen. Met zijn slogan Eet sensationeel, Eet anders, Eet Artemis zoekt hij continu de balans tussen vakmanschap, ingredi?en en de verrassingsfactor om de zintuigen te prikkelen. Voor dit thema is Alex een samenwerking aangegaan met Hermsen. Zij is in 2005 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.


In het viersterrenhotel worden, naast een eigen collectie, elke drie maanden wisselende exposities met design en art georganiseerd. Als enige Dutch Design hotel zorgt Artemis op een inspirerende en kunstzinnige wijze voor een unieke beleving waarbij originaliteit, flexibiliteit en creativiteit voorop staan. Hierbij is men continu op zoek naar nieuwe idee?om Dutch Design op een maatschappelijk betrokken wijze onder de aandacht te brengen. Met C!RCUS, welkom in de culinaire piste! is definitief de weg van fooddesign ingeslagen.