In Ede is maandag 10 oktober de Food Professional Day, die wetenschappers en chefs uit de gastronomie verbindt.
De Food Professional Day is onderdeel van het kennisfestival Food4You, van zaterdag 1 tot en met zaterdag 15 oktober in Barneveld, Ede en Wageningen. Vorig jaar vond de dag voor het eerst plaats.
Bijpragen
Het gaat om een nationaal symposium met een internationale uitstraling, speciaal gericht op wetenschappers en chefs uit de gastronomie, catering, industrie en de zorg. Zij praten elkaar bij over onderzoeksresultaten uit het lab en experimenten in de keuken.
Over de laatste ontwikkelingen, inzichten en technische innovaties in beide vakgebieden. De centrale vraag: hoe maak je eten lekker en gezond?
Activiteiten
De Food Professional Day bestaat onder andere uit een seminar met lezingen van spraakmakende voedingswetenschappers en gelauwerde chef-koks. 's Middags kunnen de deelnemers aan de slag in workshops gericht op verschillende keukens: van ziekenhuis tot de industriële keuken en van toprestaurant tot catering.
Chemische reactie
Het uitgangspunt van de Food Professional Day is de chemische reactie die ontstaat als vooraanstaande wetenschappers en chef-koks met sterrenstatus bij elkaar worden gezet.
"De mix van onderzoek & resultaten, praktijk & ervaring, nieuwsgierigheid, creativiteit en bevlogenheid resulteert in nieuwe ideeën en nieuwe kansen", zegt een woordvoerder.
Eerste editie
In het programma van de eerste Food Professional Day stond de oerdis prominent op het menu. Chef-kok Eric van Veluwen kookte in een workshop een maaltijd die de voorvaderen ook gegeten zouden kunnen hebben.
Afbeelding: Food4You.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

