Innovatie

Gasten dragen graag bij aan recyclingproces

De helft van de Amerikaanse gasten is bereid meer te betalen voor een maaltijd als het restaurant het afval recyclet.

Ook zijn 8 op de 10 mensen bereid om het afval in speciale recyclebakken te deponeren als die aanwezig zijn. Verder sorteert twee derde van de Amerikanen die een maaltijd laat thuisbezorgen het verpakkingsafval.

Potentieel
Ook zeggen 3 van de 4 restaurants dat hun gasten aan hen vragen ze recyclen. "Gasten zijn duidelijk bereid om deel te nemen aan de recycle-processen van restaurants", zegt een woordvoerder.

"De gemiddelde consument gaat 3 tot 5 keer per week uit eten. Dat betekent dus een enorm potentieel voor hulp bij het recyclen."

Een trend
Ten slotte blijkt dat twee derde van de Amerikaanse restaurants al recyclet. Een derde doet dat niet en 20 procent is het van plan. "Als er 1 ding duidelijk wordt van deze ontwikkelingen, is dat recyclen een trend is en geen rage."

Bron: National Restaurant Association.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.