Innovatie

Gasten nemen eigen ingrediënten mee

Bij Lokaal Negen in Utrecht kunnen gasten voortaan elke maandag hun eigen ingrediënten meenemen. De kok maakt er dan wat moois van.

Initiatiefnemer van het project is Thijs Afink, bedrijfsleider en 'occasional' chef-kok van Lokaal Negen. Een aantal weken geleden werd het idee gelanceerd bij de VIPbus, een oude SRV-wagen die met ludieke projecten mensen verse inspiratie brengt.

Moleculair
In de SRV-wagen ontving Afink mensen die uit de lokale supermarkt waren geplukt. De vraag was of ze een van hun net gekochte producten wilden afstaan zodat hij er iets bijzonders van kon maken.

Gebruikmakend van moleculaire kooktechnieken verscheen er onder andere kaviaar van lychee, schuim & gelei van appel en paardenbiefstuk gemarineerd in kiwi op tafel.

Vanwege het grote succes van die dag wordt hetzelfde idee nu getest in Lokaal Negen, aldus SpecialBite.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.