Innovatie

Genomineerden Venuez Hospitality Awards

De genomineerden voor de Venuez Hospitality & Style Awards van 2009 zijn bekend. Er zijn negen categorieën.

De awards worden uitgereikt op dinsdag 1 december tijdens een exclusief galadiner in de Cruise Terminal Rotterdam. Per categorie zijn er steeds vier genomineerden.

Best Cocktail Bar 2009
De cocktailbars die zijn genomineerd voor de Award voor Best Cocktail Bar 2009 worden beoordeeld op gastheerschap en service, productaanbod en kwaliteit, omgeving en sfeer. De genomineerden zijn: Demain | Nijmegen, Door 74 | Amsterdam, Skyybar | Amsterdam, Zin | Rotterdam.
 
Best Style Bar 2009
De genomineerden voor de Best Style Bar 2009 worden beoordeeld op concept, uitstraling en de werkbaarheid van de bar. Tevens wordt gelet op het aanbod en de kwaliteit van dranken. De genomineerden zijn: Martinibar| Rotterdam, Minibar | Amsterdam, Lola’s | Amsterdam, Stanislavski | Amsterdam.
 
Best Hospitality Concept 2009
De genomineerden die in aanmerking komen voor Best Hospitality Concept 2009 zijn ‘multipurpose’ venues; zaken waarin meerdere onderdelen zijn verwerkt. De jury beoordeelt deze veelzijdige horecazaken op de vertaling van het totaalconcept naar het interieurontwerp en de vertaling naar het aanbod en de kwaliteit van het product.

De genomineerden zijn: Fred & Douwe | Enschede, Rex | Hilversum, Trouw | Amsterdam, Usine | Eindhoven.
 
Best Interior Design 2009
De Award voor Best Interior Design 2009 focust zich op het spraakmakende interieurontwerp van een horecazaak. De jury beoordeelt het interieurconcept op originaliteit, innovatie, uitvoering en ambiance.

De genomineerden zijn: Eetbar Dit | Den Bosch, Espressofabriek | Amsterdam, Moskou | Deventer, Neva | Amsterdam.
 
Best New Hotel Concept 2009
De genomineerden voor Best New Hotel Concept 2009 worden beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur van de publieke ruimtes en de hotelkamers, het productaanbod en de service.
 
De genomineerden zijn: Fashion Hotel | Amsterdam, Hotel Elzenduin | Ter Heijde, Townhouse | Maastricht, Van der Valk | Houten.
 
Best Use of Technology 2009
De genomineerden in de categorie Best Use of Technology 2009 worden beoordeeld op hun diverse aanpak op het gebied van licht en geluid. De jury beoordeelt daarnaast het optimale gebruik van de techniek, de integratie en functionaliteit van de uitvoering in het horecaconcept.
 
De genomineerden zijn: April | Amsterdam, Minibar | Amsterdam, Rex | Hilversum, Trouw | Amsterdam.
 
Best Restaurant Design 2009
De jury beoordeelt de vier genomineerde restaurants voor de Best Restaurant Design 2009 op het interieurconcept. Uitstraling, afwerking, karakter en integratie met het restaurantconcept worden beoordeeld. Culinaire aspecten worden buiten beschouwing gelaten.

De genomineerden zijn: Badhu | Utrecht, Café Loetje | Laren, CC’s | Breda, George W.P.A. | Amsterdam.
 
Hospitality & Style Award 2009
De Hospitality & Style Award 2009 wordt uitgereikt aan dé horecaondernemer van het jaar. Deze prijs gaat naar de professional die het afgelopen jaar een unieke performance heeft neergezet met een onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl.
 
Best Bartender Competition
Voor de Bols Best Bartender Competition 2009 zijn twintig door de organisatie geselecteerde deelnemers uitgenodigd. De competitie vindt plaats op dinsdag 9 november 2009 in de Bols Bartending Academy in Amsterdam.
 
De eerste ronde bestaat uit een theoriegedeelte waarin de genomineerde bartenders worden getest op hun drankenkennis; Knowledge & Understanding. De volgende ronde bestaat uit een praktijkgedeelte waarin de bartenders worden beoordeeld op Speed & Efficiency.

Halve finale

De halve finale bestaat uit een examen Creativity & Mixology. Een Service & Personalitytest bepaalt samen met de scores uit de eerdere rondes de winnaar.

Tijdens de gala-avond Hospitality & Style Awards 2009 in de Cruise Terminal Rotterdam wordt de Best Bartender 2009 By Bols bekendgemaakt.

Aanmelden

Bartenders die willen deelnemen aan de Bols Best Bartender Competition, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen voor 19 oktober 2009 naar bestbartender@mondiale-nederland.nl. Hierbij geldt als voorwaarde dat de bartender een Nederlands horecabedrijf moet vertegenwoordigen.
 
Jury H&S Awards
De nominatielijst is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in Venuez Hospitality & Style Magazine in het afgelopen jaar. De jury bestaat uit: Paula Plantinga | editor VENUEZ Hospitality & Style Magazine en tevens voorzitter van de jury, Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland, Rob Bongers | managing director Steelstuff, Lot Frijling | business development manager Amsterdam Airport Schiphol, Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse, Hans Meijer | conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead, Didier Prince | designer DidierPrinceRealisatieAdvies, Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys, Jeroen Veldkamp | seniorbarista Piazza d’Oro.
 
Jury Best Bartender 2009
De jury voor de Best Bartender 2009 bestaat uit professionals uit de bartendingindustrie: Ian Bartos | creative director Barsupport, Nico Kager | chairman Nederlandse Bartenders Club, Andrew Nichols | winnaar Best Bartender 2007, eigenaar Andrew Nicholls Cocktail & Bartending, Agostino Perroni | Head Bartender The Connaught Hotel (Londen), Mark Ridgewell | eigenaar Taste and Flavour (UK), Wouter Vullings | trainer Bols Bartending Academy.
 
Sponsors
De Venuez Hospitality & Syle Awards worden mogelijk gemaakt door de sponsors Heineken, Bols Amsterdam 1575, Cruise Terminal Rotterdam, Satelliet Meubelen, DEP (Design Electro Products), Bols Genever, Sourcy Piet Boon, L’Exception Lenselink, Heuvelman Sound & Vision en Venuez Hospitality & Style Magazine.
 
Tafelreservering
Deelname aan het evenement is mogelijk door een tafel te reserveren. In totaal zijn er zeshonderd plaatsen beschikbaar. De kosten per tafel voor tien personen bedragen 1.750 euro (exclusief btw). Tevens zijn er losse stoelen verkrijgbaar. Contactpersoon: Ellekari Klaasse (+31 (0)20 4124149, ellekari@mondiale-nederland.nl).


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.