Innovatie

Hamburger met truffel, ganzenlever en goud

Lombardo's in Amsterdam serveert momenteel de, naar eigen zeggen, duurste hamburger van het land. Voor een goed doel.

De hamburger kost zestig euro en is een idee van kok Martijn Verdonk. De ingrediënten zijn Wagyu-rundvlees, ganzenlever, Pata Negra Iberico bellotaham, roze Himalayazout, banaansjalotten afgeblust met champagne, verse wintertruffel uit Italië en truffelsaus op een briochebroodje.

Ten slotte wordt het broodje bedekt met 22-karaats, eetbaar bladgoud.

Sakemassages
Verdonk over het rundvlees tegen RTV Noord-Holland: "Die beesten hebben een fantastisch leven. Ze drinken bier, worden gemasseerd met sake en 's avonds wordt klassieke muziek gedraaid in de stallen."

Goed doel
De hamburger wordt tot en met eerste kerstdag geserveerd. De opbrengst ervan gaat naar het Stoelenproject voor dak- en thuislozen in Amsterdam. "Het is misschien niet ene hamburger die een dakloze ooit zal proeven, maar ik kan nu tenminste wel een bedrag aan ze geven met kerst en daar gaat het me om."

Bron: RTV Noord-Holland, Lombardo's.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.