Innovatie

Horeca vraagt innovatie-subsidie aan

De horecabranche heeft een aanvraag ingediend voor een Innovatie Prestatie Contract (IPC). Bij goedkeuring krijgt de horeca tot 1 miljoen aan subsidie.

Dit meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vandaag, die de aanvraag dinsdag 12 januari samen met het bedrijfschap Horeca en Catering indiende bij SenterNovem (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken).

Het is voor het eerst dat een IPC is aangevraagd door de horecabranche. Bij goedkeuring van het project is voor de twintig deelnemende horecabedrijven maximaal één miljoen euro subsidie beschikbaar voor innovatieve projecten.

De subsidie

De subsidie is beschikbaar voor ontwikkelprojecten op het gebied van duurzaamheid, techniek of sociale innovatie. Naast de individuele innovatieplannen gaan de deelnemers ook aan de slag met gezamenlijke innovatieprojecten.

Zoektocht
Eind vorig jaar gaven de twee brancheorganisaties al aan op zoek te zijn naar horecaondernemers met innovatieve plannen. Momenteel lijken deze bedrijven dus gevonden te zijn en is het afwachten of de aanvraag wordt goedgekeurd.

De beslissing vanuit SenterNovem wordt verwacht in maart. Bij goedkeuring loopt het project maximaal drie jaar.

Meer informatie

Meer informatie over de IPC-regeling en de status van de aanvragen via de website van SenterNovem.

Voor vragen en meer informatie over het IPC-project voor de horeca kan contact worden opgenomen met Hugo Maat (0348-489512/h.maat@horeca.org).


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.