In het Rotterdamse hotel The Manhatten is de eerste wijnclub met enkel duurzame wijnen geopend.
Hier worden alleen wijnen geschonken van de Terra Vitis Wine Company. Terra Vitis is een Franse federatie van boeren, wijnhandelaren en autoriteiten op het gebied van landbouw en milieu.
Het heeft als doel gezonde en kwalitatief hoogwaardige druiven te bevorderen, de diversiteit van fauna te behouden en chemische behandelingen tot een minimum te beperken.
Voorbeeldpositie
"Als vijfsterrenhotel staan wij voor eerlijke producten van topkwaliteit, die hun steentje bijdragen in het duurzame productieproces", aldus food- & beveragemanager Jos de Groot.
"De voor Nederland relatief nog onbekende Terra Vitis-federatie heeft in onze ogen hierin een voorbeeldpositie."
Verrassen
Volgens Didier Vazel, de Franse president van de Terra Vitis-federatie, is de opening van de Rotterdamse club een kroon op het werk van de Terra Vitis Wine Company. "Wij willen met deze opening nog eens aantonen dat duurzame wijnen ook kwaliteitswijnen kunnen zijn. Het zal mensen verrassen wat natuurlijke mineralen doen met de smaak van de wijn."
"Voor de duidelijkheid, Terra Vitis-wijnen zijn ecologische en geen biologische wijnen. Honderd procent biologische wijnen zijn helaas een fabeltje. Een houdbare kwaliteitswijn kan niet zonder enige toevoegingen of bestrijdingsmiddelen worden geproduceerd. Wel kan het tot een absoluut minimum beperkt worden. Dat is waar Terra Vitis voor staat."
De wijnclub
The Manhattan Wine club is iedere donderdagavond geopend; dan zal er onder andere een wijnproeverij zijn. Elke derde donderdag van de maand komt een Terra Vitis-wijnboer speciaal uit Frankrijk over om zijn trots te presenteren en achtergronden te vertellen.
The Wine Club kan ook gebruikt worden voor een exclusief bedrijfsevent, workshop of onderdeel zijn van een vergadering in het hotel.
Bron: Nederlands Gilde van Sommeliers.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

