Met Le Whaf kunnen restaurants gasten voedseldampen laten inademen in plaats van ze echte gangen voor te zetten.
Dat schrijft NUzakelijk. Het idee voor deze manier van eten komt van Harvard-professor David Edwards. Hij ontwikkelde de machine Le Whaf die van elk soort voedsel inhaleerbare dampen maakt.
Tien minuten voedsel inhaleren zou gelijk staan aan slechts tweehonderd calorieën. Ook zouden consumenten de smaak van alcohol kunnen inhaleren zonder dronken te worden.
Restaurants
De uitvinding lijkt dan ook in eerste instantie bedoeld voor mensen die willen afvallen, maar Edwards voorziet in in de toekomst ook restaurants die met Le Whaf experimentere. Hiermee kunnen ze dan verschillende gangen, in verschillende ruimtes, in dampvorm aan hun gasten voorschotelen.
Le Whif
De uitvinding wordt in de herfst van 2011 in Frankrijk op de markt gebracht. Een eerdere, soortgelijke uitvinding van Edwards, Le Whif, was al een succes. Dit is een kleine tube die werkt als een astmapomp en waarmee gebruikers voedsel in poedervorm kunnen inhaleren.
Hier werden er vorig jaar in Groot-Brittannië meer dan tweehonderdduizend van verkocht.
Bron: NUzakelijk.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

