Innovatie

Ingrijpende nieuwe koers 't Brouwerskolkje

Tweesterrenrestaurant ‘t Brouwerskolkje verhuist en krijgt een andere naam. Dit 'om de wereld een beetje beter te maken'.

Het restaurant van chef-kok Moshik Roth gaat &Moshik heten en verhuist in juni 2012 naar Amsterdam. Reden hiervoor is een partnership tussen ’t Brouwerskolkje en adviesbureau &samhoud. Dit om gezamenlijk te werken aan meer verbinding in de wereld, via gastronomie.

&Moshik gaat zich toeleggen op innovatie in de gastronomie om bijzonder en hoogwaardig eten toegankelijk te maken voor minderbedeelden in de samenleving.

Bewuster eten
Roth: "In de 10 jaar dat ik professioneel kook heb ik twee Michelinsterren gekregen, maar ik wil nog veel meer. Ik wil dat veel meer mensen kennis kunnen maken met bijzonder eten, in ziekenhuizen, in verzorgingshuizen. Ik wil dat mensen bewuster gaan eten."

"Ik wil met mijn talent bijdragen aan een betere wereld. Dus zelfs zo ver gaan dat ik met mijn kennis en creativiteit een bijdrage kan leveren aan voedselproblemen buiten onze landsgrenzen."

Gewoon ongewoon 
Salem Samhoud, oprichter van &samhoud: "Hoe creëer je waarde voor mensen? Hoe kun je de wereld een beetje beter maken? Wat zijn de gewone ongewone dingen die je kunt doen? Moshik en ik willen hetzelfde: uitblinken in wat we doen en er iets goeds mee realiseren. We willen het beste restaurant ter wereld realiseren, we willen bijdragen aan de voedselproblematiek in de wereld en we willen mensen verbinden."

"Dat laatste doen we door op verschillende locaties in de wereld plekken creëren waar restaurant, lounge, café en werkplekken gecombineerd worden. &Moshik in Amsterdam is de eerste van die locaties."
 
Op de afbeelding Salem Samhoud (l) en Moshik Roth.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.