Innovatie

Initiatieven voor duurzaam voedsel in de horeca

Minister Gerda Verburg presenteert maandag 21 juni verschillende initiatieven waardoor er meer duurzaam geproduceerd vlees en vis in de horeca komt.

Ook maakt de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit cijfers bekend van de groei van duurzaam geproduceerd vlees, kip en eieren in de schappen van de winkels.

Paneldiscussies
Het geheel vindt plaats bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Naast de presentaties van Verburg, zijn er paneldiscussies waaraan ook restaurateur Gijsbert Bianchi zal meedoen. Hij gaat dan in gesprek met mensen van Plukon, de Dierenbescherming, Albert Heijn en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Verder krijgt het eerste MSC-gecertificeerde restaurant een certificaat van Verburg en wordt het online Platform Verduurzaming Voedsel geopend.

Gestage groei
Minister Verburg streeft naar een vergroting van de hoeveelheid duurzaam geproduceerd voedsel. Voedsel waar bij de productie mens, dier en milieu in evenwicht zijn. De markt daarvoor groeit gestaag.

De minister heeft vorig jaar in haar nota Duurzaam Voedsel een aantal doelen gezet, onder andere een jaarlijkse groei van de omzet van diervriendelijker geproduceerd vlees, kip en eieren. De consument kan daardoor kiezen: de kiloknaller of diervriendelijk vlees.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.