In Parijs is van zondag 14 tot en met donderdag 18 november de vijftigste Equip’Hôtel, de internationale vakbeurs voor hotels en restaurants.
Deze tweejaarlijkse beurs wordt gekenmerkt door innovatieve ontwikkelingen en telt zeventien verschillende afdelingen in vijf hallen. Dit jaar komen er weer nieuwe thema's aan bod zoals wellness, hygiëne, licht, buitenmeubilair en cateringconcepten.
De vijf 'werelden' van Equip’Hôtel 2010 zijn: 'Cook & Serve', 'Conceive & Design', 'Clean & Maintain', 'Welcome & Relax' en 'Manage & Connect'.
Experience
Ook zijn er de drie aparte, nieuwe afdelingen 'Experience Cuisine', 'Experience Deco' en 'Experience Media'. Op 'Experience Cuisine' wordt de nadruk gelegd op koks en hun culinaire creativiteit middels demonstraties, een tijdelijk restaurant en boekpresentaties.
Bezoekers
De beurseditie in 2008 telde 102.802 bezoekers en 1472 exposanten. Het percentage internationale bezoekers lag 18,3 procent hoger dan twee jaar daarvoor. De meesten van hen kwamen uit Europa en Afrika.
De top tien van aanwezige landen: België, Italië, Marokko, Zwitserland, Tunesië, Duitsland, Spanje, Nederland, Engeland en Luxemburg.
Sectoren
De grootste groep bezoekers kwam uit de sectoren restaurants, cafés en bars (31 procent), direct gevolgd door de groepen hotellerie en groepsaccomodatie (30 procent). Een derde plek was voor de consultants (25 procent). De kleinste groep kwam uit de sector contractcatering (14 procent).
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

