De kalfsvleesvinding van MAQSfood is de winnaar van de Vers Top 100 editie 2009.
Dit werd maandag 21 september bekendgemaakt tijdens de opening van de vakbeurs InnoFresh in Rotterdam.
MaqsFood ontwikkelde samen met TNO en kruidenfabrikant Verstegen een procedé waardoor vlees, wild, kip en gevogelte mals blijven na verwarming, zonder chemische toevoegingen of methoden. Het verwarmen van het vlees kan met behulp van een combi-steamer, oven, grill, contactwarmte, hete lucht of met de magnetron.
Samen met de VanDrie Group is dit procedé op de markt gebracht. vanwege dit initiatief kregen de twee bedrijven ook de award Beter Leven Kalfsvlees.
Top drie
Op positie twee van de Vers Top 100 staat het initiatief Fresh Corridor van Frugi Venta. Hiermee wordt een optimaal (binnenvaart)netwerk voor het vervoer van groente en fruit gerealiseerd.
Hekkensluiter van de top drie is Bijo. Dit bedrijf heeft in maart 2009 de eerste ‘gesloten kas' in productie genomen waardoor het bedrijf volledig CO2-neutraal groenten kan telen.
Vers Top 100
De jaarlijks terugkerende Vers Top 100 bestaat uit verse producten, bijzondere marktconcepten, technische innovaties die het product langer vers houden of opmerkelijke bedrijfsconcepten. De lijst is dan ook bedoeld als aanjager en inspiratiebron voor de verssector en daarmee een stimulans voor nieuwe kruisbestuivingen.
Afbeelding: Patricia van Krieken en Roel Bloemen van MAQSfood.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

