Bij Hotel Theater Figi in Zeist vindt maandag 18 mei de kook-jamsessie 'MSC op de kaart' plaats. Dit in samenwerking met Slot Zeist, de Amsterdamse restaurants Umoja, Fifteen en Te Pas, Koninklijke Horeca Nederland, MSC, Stichting De Noordzee, het Wereld Natuur Fonds en Sligro.
Aanleiding voor de kook-jamsessie is de Week van de Zee, van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 mei, een jaarlijks initiatief van Stichting De Noordzee. Dan biedt een groot aantal restaurants duurzame vis aan.
Certificaat
Umoja, Figi, Slot Zeist, Fifteen en Te Pas hebben alle al het MSC-certificaat ontvangen, dat staat voor duurzame vis op de menukaart. Dat willen de restaurants graag ook uitdragen naar andere.
Doorgeven
Tijdens de kook-jamsessie zal de chef-kok van elk restaurant daarom twee bevriende chefs een gerecht met MSC-gecertificeerde vis leren koken. Daarbij wordt dan ook afgesproken dat de twee koks dit gerecht weer doorgeven aan twee andere.
Keten
De kook-jamsessie vormt daarmee de eerste schakel van een keten die steeds meer chefs in aanraking laat komen met duurzame vis.
Meer informatie over MSC (Marine Stewardship Council) en de Week van de Zee.

