Innovatie

Kookboek van het jaar en van de toekomst

Kookboek van het Jaar houdt onder andere een symposium over het kookboek van de toekomst. Ook zijn er nieuwe prijzen.

De verkiezing van het Kookboek van het Jaar viert dit najaar haar vijfde verjaardag. Kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen kunnen weer de nieuwste kookboeken insturen. Een jury van 5 experts bepaalt welke 12 titels genomineerd worden voor de verschillende prijzen.

Het pubiek kiest welk kookboek de Gouden Garde Publieksprijs verdient.

Duurzaam koken
Nieuw dit jaar is de prijs voor het kookboek dat het beste inspeelt op duurzaamheid. Deze prijs wordt uitgereikt door Alexandra Besel van het Fabulous Food Festival. Ook zijn er dit jaar prijzen voor fotografen, vormgevers en illustratoren voor het best vormgegeven kookboek.

Kookboeken7daagse
Het tweede weekend van november is de aftrap voor de Kookboeken7daagse. Smulpapen, hobbykoks en culinaire fans kunnen dan de verschillende kookboekenauteurs ontmoeten. Kookdemo's op hoog niveau wisselen workshops af.

Gedurende de week staan door het hele land kookboeken centraal in warenhuizen, restaurants, kook- en boekwinkels.

Colour Kitchen
De Kookboek van het Jaar-prijsuitreiking is maandag 14 november in The Colour Kitchen, tevens het goede doel van de verkiezing. Voorafgaand aan de uitreiking en ter gelegenheid van de vijfde editie is er een symposium over het kookboek van de toekomst.

Dan geven sprekers hun uitgesproken mening over de invloed van allerlei ontwikkelingen op kookboeken. Ten slotte is er ook een kookboekengala.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.