Innovatie

Meesterkok Spijkers zoekt 'gezondste kroket'

SVH Meesterkok Cas Spijkers is een zoektocht gestart naar 'de gezondste kroket van Nederland'. Hiervoor mochten scholieren ideeën indienen.

Met het project wil Spijkers het het negatieve imago van de snack verbeteren door er een gezonde draai aan te geven. Alphense scholieren hebben daarom van hem de opdracht gekregen een idee hiervoor in te dienen.

Toprestaurant
Docent Diederik Jansen: "Echt alle leerlingen hebben hun best gedaan op een goed en origineel idee". Dat verbaast hem niet. "De winnaars krijgen een heel mooie prijs. Hun kroket wordt op een aantal scholen echt verkocht en ze mogen een week lang stage lopen in een toprestaurant in Frankrijk."

De drie beste recepten heeft Jansen naar Spijkers gestuurd. "De eerste kroket heeft een Italiaans tintje met onder andere zongedroogde tomaten. Een andere is een 'Hawaï-kroket' met kaas en ananas. De derde is gevuld met broccoli en appel."

Goed nagedacht
Naast het gebruik van groente en fruit heeft de docent ook gelet op de creativiteit van het idee, de samenstelling en de opbouw. "Over deze recepten is duidelijk goed nagedacht. Dat is belangrijk bij een kroket die echt gemaakt gaat worden."

Vakjury
De leerlingen horen 1 maart of hun gezonde snack volgens Spijkers goed genoeg is voor de finale. Als dat zo is, gaan ze hun kroket echt maken en kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar.

Bron: Webregio.nl - Alphen.

---
Nieuwsbrief
Horeca Entree.

Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.