Het nieuwe, ruim 18 kilo wegende kookboek Modernist Cuisine zal de culinaire wereld doen gaan duizelen.
Dat schrijft Zestz. Het boek telt 2.438 bladzijdes met 1,1 miljoen woorden, bestaat uit 6 delen en bevat 3.216 foto’s en 1.522 recepten. De kosten: 450 euro.
"Het is een encyclopedie met gedetailleerde feiten, een handboek met ingewikkelde technische beschrijvingen, een kookboek met (basis)recepten en een koffietafelboek met adembenemende foto's ineen."
Moleculair
Topchef Ferran Adrià zegt volgens Zestz over dit boek dat het de manier waarop we over koken denken gaat veranderen. "Het is hét standaardwerk over de culinaire stroming waarvan hij aan de voorhoede stond, samen met de Britse Heston Blumenthal van The Fat Duck en de Amerikaanse Grant Achatz van Alinea."
"Zij en andere chefs voelden zich altijd al ongemakkelijk bij de term moleculaire gastronomie. Dat is nu, met dit kookboek, voorgoed omgedoopt tot modernist cuisine."
Totstandkoming
Er is 3,5 jaar aan het boek gewerkt door onder andere een natuurkundige/uitvinder/chef, een innovatieve en meer traditionele chef, scheikundigen, natuurkundigen en microbiologen.
Modernist Cuisine is nog niet uitgekomen. Liefhebbers kunnen hier voorintekenen.
Bron: Zestz.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

