Innovatie

Nederlandse finale Bocuse d'Or in zicht

De Nederlandse finale van de Bocuse d'Or komt eraan. Er is plek voor 8 teams; de winnaars gaan naar de Europese finale.

Tijdens de Nederlandse finale op dinsdag 11 oktober in het Miele Culinary Institute in Vianen moeten de deelnemers bewijzen alle technieken te beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en dat ze gevoel hebben voor presentatie.

Opdracht
De opdracht is om een vis- en vleesgerecht te maken, met garnituren naar keuze. Het gaat om 6 warme gerechten. Dit is de helft van het aantal gerechten dat moet worden bereid bij de Europese en wereldfinale.

Ervoor gaan

André van Doorn, voorzitter Bocuse d'Or Nederland: "We willen bij de wereldfinale hoger op de ranglijst komen. We hebben in Nederland heel veel talent en jonge koks met een uitstekende opleiding. We zoeken iemand die er samen met ons echt voor wil gaan."

De deelnemer en commis die de Nederlandse finale winnen mogen dus door naar de Europese, in maart 2012 in Brussel. Eindigt Nederland bij de eerste 12, dan mag het team door naar de wereldfinale in januari 2013 in Lyon.

Deelnemen
Deelnemen aan Bocuse d'Or-wedstrijden stelt hoge eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen.

Wedstrijddeelnemers krijgen zo veel mogelijk support van Bocuse d'Or Nederland. Aan de wedstrijd kunnen alleen teams meedoen, bestaande uit een kok en commis (assistent).

Afbeelding
Op de afbeelding: Paul Bocuse bij een wereldfinale van Bocuse d'Or. Afbeeldingsrechten: Bocuse d'Or Nederland.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.