Innovatie

Nieuw boekingssysteem biedt restaurantkorting

Lastminute Dining is een nieuw boekingssysteem waar gasten twintig procent korting krijgen op lunches en diners op de dag dat ze boeken.

Het systeem is ontwikkeld door horecaprofessionals die een efficiënte link willen leggen tussen de restaurants en de behoefte van de gast. Inmiddels zijn er meer dan zeshonderd restaurants uit het midden- en hogere segment bij aangesloten uit heel Nederland.

Op dit moment groeit het aantal restaurants met tientallen per week.

Werkwijze

Op Lastminute Dining geven bezoekers aan waar, hoe laat en met hoeveel personen zij die dag met twintig procent korting willen eten. Ze kunnen kiezen uit de regio waarin zij willen boeken en het type restaurant.

Na het invullen van enkele gegevens ontvangen zij een reserveringscode via hun gsm; op hetzelfde moment krijgt de aangesloten restaurateur dezelfde reservering via de telefoon binnen.

Kosten
Bij aankomst meldt de gast de code bij het restaurant en krijgt hij twintig procent korting op de totale rekening. De kosten per reservering bedragen eenmalig drie euro, ongeacht het aantal personen, en worden verrekend via het sms-bericht.

Restaurateurs
Restaurateurs kunnen bij Lastminute Dining zeven dagen per week, 24 uur per dag, tafels/couverts op de site zetten waarvan ze verwachten dat ze anders leeg blijven.

"De kracht van Lastminute Dining ligt naast de landelijke dekking en het brede aanbod aan restaurants – van brasserie tot sterrenrestaurant – ook in het feit dat een gast geen enkele verplichting hoeft aan te gaan", aldus een woordvoerder.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.