Innovatie

Nieuw lectoraat Gastronomie met Peter Klosse

De Stenden Hogeschool in Leeuwarden introduceert het lectoraat Gastronomie, met Peter Klosse als de smaakprofessor.

De hogeschool wil met dit lectoraat op academisch niveau dichtbij de praktijk blijven en een impuls geven aan de ontwikkeling van gastronomie als wetenschappelijke discipline.

Klosse gaat zich naast onderzoek bezighouden met de ontwikkeling van een minor Gastronomie en een masteropleiding Gastronomie.

Stimulerend
"Klosse heeft een duidelijke visie op onderzoek en onderwijs in hospitalitymanagementstudies en heeft de ambitie om op stimulerende wijze leiding geven aan internationale en multiculturele teams van docenten en studenten", aldus een woordvoerder.

Introductie
Klosse zal vrijdag 4 maart een rede houden ter gelegenheid van het nieuwe lectoraat. De introductie sluit aan bij Stendens tweedaagse 'Salon de Wyswert, Lines of Flightes Conferene' met als thema innovating research.

Dit is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Stendens Research Group in Servicemanagement, de School of Graduate Studies en de Stenden Bachelor-opleiding International Hospitalitymanagement.

Na Klosses rede waarin hij zal ingaan op de nieuwe, wetenschappelijke wereld van de gastronomie, vindt een festival van de smaak plaats.
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.