Innovatie

Nieuwe culinaire opleidingen met overlap

Zadkine start 4 nieuwe opleidingen in het culinaire werkveld van restaurant, keuken en banketbakkerij. Met overlap.

3 van de opleidingen zijn eenjarig: gastronoom-sommelier, gespecialiseerd kok en patissier. Deze 3 worden gegeven in een samenlopende lijn, waarin vakoverstijgend te werk wordt gegaan.

Onderdeel van de opleidingen is gastlessen van professionals uit het bedrijfsleven.

Leidinggevende
Na het afronden van 1 van deze eenjarige trajecten kan de student ervoor kiezen om zich verder te specialiseren op het leidinggevende vlak. Daarvoor biedt Zadkine vanaf schooljaar 2012-2013 de nieuwe opleidingen leidinggevende bediening, keuken of ambachtelijke bakkerij.

Ook hier worden lessen zo veel mogelijk gezamenlijk gegeven zodat de student nog breder wordt opgeleid en er meer begrip en respect komt tussen alle branches.

Erik van Loo
De opleiding gastronoom-sommelier is volgens sterrenkok Erik van Loo hard nodig. "Gezamenlijk ervoor zorgen dat de kwaliteit in de bediening op een hoger niveau komt in Nederland zie ik als 1 van de grotere uitdagingen. Kijk naar landen in Azië, hier wordt je met je naam aangesproken als je een restaurant binnenkomt."

"Dat persoonlijke zorgt ervoor dat je je als gast op je gemak voelt. Empathie en het naleven van etiquette zouden een standaardonderdeel van de opleiding moet worden."
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.