Innovatie

'Onbeproefde Amsterdamse vleesbronnen'

In Noord-Amsterdam, op straat en in het water gevonden ingrediënten vormen de basis voor innovatieve gerechten.

Dit is een onderdeel van een expeditie om de 'culinaire ecologie van het stadseel Noord-Amsterdam bloot te leggen'. Het initiatief genaamd 'De maag als Kompas' komt van kunstenaarscollectief Mediamatic.

"In Amsterdam-Noord is een overvloed aan eetbare vegetatie en onbeproefde vleesbronnen", aldus Mediamatic op haar website. "Om nog maar te zwijgen over de waterschatten van 't IJ. 'De Maag als Kompas' biedt een culinair kompas voor dit stadsdeel.

Ingrediënten
Het geheel vindt plaats op vrijdag 8 oktober. Dan gaan een kunstenaar, stadsecoloog, boswachter en biologen op pad om ingrediënten te zoeken zoals slakken, bessen, noten en kruiden.

Ook wordt er een gans afgeschoten.

Gerechten
Na de expeditie op de fiets waarin wordt verteld wat eetbaar is zal kok Sander Overeinder van Restaurant As gerechten bereiden met de ingrediënten. Voor de minder avontuurlijken is de expeditie los te boeken. Voor hen die alleen een culinaire verrassing willen kost het feestmaal vijftig euro.

Slakken
De slakken worden overigens eerst op een ‘ontslakkingsdieet’ gezet. Dat betekent dat ze na een paar dagen geen eten, alleen maar gezuiverde groenten tot zich nemen.

Bron: Binnenlands Bestuur.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.