Innovatie

Prijs voor eetbare tafelplantjes restaurants

Een student-ondernemer heeft een prestigieuze prijs gewonnen met zijn eetbare tafelplantjes voor restaurants.

Dat schrijft CampusTV. Vierdejaarsstudent Tropische Landbouw Loet Rammelsberg bedacht een concept om de tafelplantjes in het restaurant te vervangen door eetbare exemplaren.

"Dan kun je tijdens het drinken van een biertje gewoon eens een plantje eten", aldus Rammelsberg.

Oost-Indische kers
De eetbare bloem is de Oost-Indische kers die allang bekendstaat als eetbaar. Toch kwam er nooit iemand eerder op het idee om hier handel uit te slaan. "De Oost-Indische kers is relatief goedkoop te kweken, maar wel voor een dure prijs verhandelbaar. Dat maakt de bloem tot een geschikt handelsproduct.'

De prijs
Met het concept overtuigde hij de vakjury van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Zijn prijs is een stage bij de gerenommeerde Kauffmann Foundation. Hij krijgt onder meer gastlessen op Harvard, Boston en Stanford.

Samen met de meest innovatieve denkers en experts zal hij zijn bedrijfsidee verder gaan vormgeven.

Toekomst
Over wat hij na zijn stage gaat doen houdt hij bewust de opties nog een beetje open. "Ik ga voorlopig verder met de eetbare bloemen en wil in de toekomst verder als business developer in tropische landen."

Het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen is een initiatief van de ministeries van OCW, EZ en LNV en wordt uitgevoerd door NL Innovatie.

Bron: CampusTV, Hogeschool Van Hall Larenstein.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.