Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst heeft een receptenwedstrijd uitgeschreven voor professionele koks.
(Photo: DNY59, iStockphoto)
De opdracht luidt: bedenk en ontwikkel een duurzaam driegangenmenu met gerechten uit de provincie waarin je werkzaam bent en dat te bereiden is voor circa honderd personen in een bedrijf/instelling met duidelijke bereidingswijze.
Een deskundige jury samengesteld uit experts uit de kookwereld, wetenschap, techniek en culinaire media zal per provincie en winnaar aanwijzen.
Campagne
De winnende menu’s zullen als voorbeeldmenu’s centraal staan in de nationale, culi-campagne 'Duurzaam tafelen in Nederland', die in april 2011 van start gaat. Tijdens de campagne staat elke maand een provincie in de schijnwerpers met een duurzaam gekookt driegangenmenu.
Streekgerechten en seizoensgebonden producten van eigen bodem staan daarbij in het middelpunt.
Publicaties
De voorbeeldmenu’s zullen professioneel worden gefotografeerd en worden gepubliceerd in een speciaal campagnemagazine over duurzaamheid én het kookboek 'De Nederlandse kookkunst, een kostelijke geschiedenis'.
Ondersteuning
De wedstrijd wordt ondersteund door onder andere het ministerie van LNV, Koninklijke Horeca Nederland, de Productschappen, LTO-Nederland, de zorgsector, de toeristische wereld met vierhonderd VVV’s en het Nederlands Bureau voor Toerisme, de Nederlandse Vegetariërs Bond, de vereniging van bedrijfscateraars en de foodsector.
Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 30 november. Bron/meer informatie/inschrijven: Kokswereld.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

