Alle 1.800 recepten die Ferran Adrià ontwikkelde gaan online gepubliceerd worden. Dat is niet het enige.
Dat schrijft Molblog. Begin vorig jaar gaf Adrià te kennen dat hij het wereldberoemde restaurant El Bulli wil sluiten om zich te bezinnen op de toekomst. De rereserveringsaanvragen voor het laatste seizoen schoten omhoog tot 3 miljoen.
Normaliter zijn dit er 1 miljoen per jaar.
Onderzoek
Op donderdag 30 juni dit jaar worden bij El Bulli de laatste bordjes afgespoeld. Op vrijdag 1 juli begint de transformatie tot een (duurzaam) academisch onderzoekscentrum dat een voortrekkersrol wil vervullen in de ontwikkeling van de moleculaire gastronomie: de El Bulli Foundation.
Die opent naar verwachting in 2014. Daar zullen wisselende teams van 15 mensen samen met Adrià en zijn brigade gaan studeren, experimenteren en brainstormen. De deelnemers, chefs maar ook artiesten, ingenieurs, journalisten en filosofen, zullen elk seizoen door Adrià worden geselecteerd uit online aanmeldingen.
Gasten
Ook wordt aan de gasten gedacht. Adrià: "Alles draait om voedsel en daar hebben we feedback bij nodig. Wij gaan mensen uitnodigen om te komen eten, maar niet aan tafeltjes en niet op reservering. De ene dag hebben we misschien een groep schoolkinderen, de volgende een groep gourmands."
Online
Een filmploeg gaat alles volgen en de clips worden dagelijks uitgezonden op de website van de stichting. Alle recepten worden online gepubliceerd. Ook de 1.800 recepten die El Bulli de afgelopen 15 jaar ontwikkeld heeft.
"Het is een uitdaging om onze informatie te verspreiden. Wij hebben veel geluk gehad, nu is het tijd om de wereld iets terug te geven."
Bron: Molblog.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

