Bij Grand Café Restaurant Dap & co in Scheveningen zijn de eerste zogeheten Hambugerz te verkrijgen.
Er zijn in totaal acht burgers, gemaakt van rund-, lams- en kippenvlees, tonijn en zalm én als vegetarische variant. Hamburgerz is bedacht door Ron Peerenboom. "Een burger is een prachtige manier om een gerecht te presenteren. Door het combineren van de verschillende ingrediënten en het stapelen van de toppings kunnen ware smaaksensaties ontstaan."
Voor de burgers deed hij met anderen marktonderzoek bij ketens in Miami en Londen die gourmetburgers verkopen.
Experimenteren
De eerste burgers werden geïntroduceerd in 2005 bij strandpaviljoen Dap & co in Scheveningen. Vanwege de seizoensgebondenheid van de strandtent was er geen mogelijkheid om het concept verder uit te werken.
Toen Dap & co in 2007 van het strand verhuisde naar de haven van Scheveningen, kwam de ontwikkeling van de Hamburgerz in een stroomversnelling, aldus Peerenboom. Gedurende 2008 en 2009 werd dan ook volop geëxperimenteerd met de burgers, waar nu de achtkoppige serie is uit voortgekomen.
Peerenboom: "Wat ons betreft kan het niet gek genoeg en werken we aan de volgende funky burger".
De Hamburgerz
De Hamburgerz worden gemaakt van uitsluitend verse ingrediënten. Daarnaast heeft elke burger een andere, geheime mix van ingrediënten. Ten slotte worden ze geserveerd op een vers, afgebakken broodje en afgemaakt met salsa, chutney of een andere topping.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

