Innovatie

Restaurants houden Duurzame Vis Lunch

Wereldwijd serveren restaurants, bedrijfscateraars en andere bedrijven woensdag 30 september de Duurzame Vis Lunch.

Tijdens lunchtijd (lokale tijd) worden dan vislunches uit duurzaam gecertificeerde visserijen geserveerd. Dit is een initiatief van de Marine Stewardship Council (MSC) in het kader van haar tienjarige bestaan.

De Duurzame Vis Lunch onderstreept de inspanningen die vissers en visketen over de hele wereld nemen om een groeiende markt voor duurzaam gevangen vis te creëren.

Belonen en stimuleren
Nathalie Steins, manager Nederland van MSC: "De Duurzame Vis Lunch is een geweldige gelegenheid voor iedereen die nog niet bekend is met het MSC-programma om over ons werk te leren. Door te kiezen voor onafhankelijk gecertificeerde, duurzame visproducten met het blauwe MSC-ecolabel belonen consumenten duurzame visserijen en stimuleren ze andere visserij om ook de stap naar duurzame vangst te maken."

Deelnemers Nederland

In Nederland kunnen consumenten op verschillende plekken terecht voor een duurzame vislunch. In Amsterdam doen de restaurants Te Pas, Umoja en Fifteen mee. Ook Hotel-Theater Figi en Slot Zeist in Zeist, Visrestaurant de Parel van Vreeswijk in Nieuwegein en Stadscafé Restaurant ‘t Feithhuis in Groningen serveren een duurzame vislunch.

Wie geen tijd heeft voor een zittende lunch kan terecht bij enkele viswinkels van 't Visgilde waaronder Peter Verlaan in Dieren, bij alle locaties van Fishes (Amsterdam, Breukelen, Utrecht) en bij Schmidt Zeevis in Rotterdam.

Het personeel van het Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer (via SAB catering) en een aantal door Sodexo gecaterde organisaties kan op 30 september ook genieten van duurzame vis. Bij de KLM kunnen alle passagiers op de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam dan voor een MSC-gecertificeerd vismenu kiezen.

Meer informatie.

Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.