Innovatie

SAB Catering rolt horecaconcept IJgenweis uit

SAB Catering rolt haar nieuwe, op duurzaamheid georiënteerde horecaconcept IJgenweis verder uit.

IJgenweis is ontwikkeld voor Staatsbosbeheer, die SAB eind 2009 opdracht gaf om vanaf 2010 gefaseerd de exploitatie te verzorgen van vijf bosbrasserieën bij bezoekerscentra in natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Vestigingen
In januari dit jaar werd de eerste vestiging geopend in het Nationaal Park Drents-Friese Wold in Appelscha, in april de tweede in stadspark Clingendael in Den haag en eind juli de derde brasserie IJgenweis in het natuurgebied Schoorlse Duinen in Schoorl.

Voor Staatsbosbeheer volgen er nog drie IJgenweis-bosbrasserieën in 2010 en 2011: in Herkenbosch (De Meinweg), Ospel (Groote Peel) en Flevoland (Oostvaardersplassen).

Het concept
IJgenweis staat voor het verzorgen van horecavoorzieningen 'anders dan anders'. Vooral duurzaamheid, met oog voor mens en milieu, speelt een grote rol. Het gaat om volledig ondernemersschap gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen en het gebruik van biologische en streekproducten.

Identiteit
Om een eigen identiteit aan elke brasserie te geven is de menukaart steeds verschillend van samenstelling en gericht op de streek. Ook wordt met lokale leveranciers en boeren die biologische producten leveren gewerkt.

Tevens zijn de horecamedewerkers bewoners uit de omgeving die hun eigen cultuur en accenten meebrengen en die de gasten graag vertellen over de duurzame producten op de kaart.

Versterking
Hans van Doorn, adjunct-directeur SAB: "De samenwerking met de bezoekerscentra van Staatsbosbeheer is een versterking van IJgenweis en voor de bezoekers van de natuurgebieden een gastvrije aanvulling. Zo zijn er gezamenlijke arrangementen."

"Het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen beschikt bijvoorbeeld over een eigen imkerij, die honing produceert voor de verkoop én voor verbruik door IJgenweis."

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.