Satellieten fotograferen voortaan de Franse wijngaarden. Hierdoor moet kwalitatief betere wijn worden geoogst.
Dat meldt NU.nl op basis van Franse en Britse media. Wijnmakers kunnen met infraroodbeelden van de wijnstokken in de weken voorafgaand aan de oogst met 90 procent zekerheid de kwaliteit van de geoogste druiven voorspellen.
De beelden worden binnenkort geanalyseerd en naar de wijnmakers gestuurd.
Informatie
De satellieten maken van ruim 800 kilometer hoogte foto's van 1.000 stukken grond in 8 seconden. De beelden geven informatie over de kracht van de wijnstokken, de grondwaterstand, het gewicht van de druiven, de met het oog niet-zichtbare kwaliteit van het blad en de aanwezigheid van mineralen in de grond.
Ook kunnen ziektes worden gedetecteerd. Het verzamelen van dergelijke informatie 'op de grond' zou normaal gesproken 20 tot 30 jaar in beslag nemen.
Tafelwijn
De beelden geven ook informatie over welke druiven van mindere kwaliteit zijn waarmee tafelwijn wordt geproduceerd en welke stokken superieure druiven leveren voor grand cru-wijnen. Het is precisie-oogst, aldus een wijnmaker uit Bordeaux.
Bron: NU.nl.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

