In Parijs is van zondag 17 tot en met donderdag 21 oktober de internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL 2010.
De SIAL is het grootste mondiale voedingsmiddelenevenement dit jaar en verzamelt alle keyplayers uit de branche: fabrikanten, retailers, horeca en importeurs/exporteurs.
Nieuw
Nieuw in 2010 zijn onder andere de speciale lezingen voor retailers. Die worden dagelijks op het Trend & Innovatieforum gehouden, met onderwerpen als innovatie in winkelmerken, consumententrends, analyses van de innovatie per land & productcategorie en innovatie in de cateringsector.
Ook nieuw dit jaar is de Gourmet Experience: een ruimte gewijd aan exceptionele producten zoals mythische fine-foodproducten, ongewone producten en nieuwe, revolutionaire geuren.
Geselecteerd
Het Trend & Innovatieforum biedt verder een overzicht van huidige en toekomstige consumententrends én van de innovaties van de exposanten. De producten die op het Trend & Innovatieforum worden gepresenteerd, zijn vooraf aan de beurs geselecteerd door een panel van experts op het gebied van foodinnovatie.
Voor het SIAL 2010 Trend & Innovatie-evenement zijn 985 producten geselecteerd. De uitslag ervan vindt maandag 18 oktober plaats op het Trend & Innovatie Forum.
Cuisine du SIAL
De Cuisine du SIAL is dit jaar groter dan ooit en wederom de plek voor talloze kookdemonstraties. Het is hét gedeelte voor horeca- en cateringbezoekers. Zo vindt onder andere show cooking plaats. Dit zijn kookdemonstraties van bekende, internationale chef-koks.
Nieuw dit jaar is de Cuisine du SIAL-vipclub, speciaal voor topchefs en belangrijke Foodservice-inkopers.
SIAL D'or
De SIAL D'or-verkiezing bestaat sinds 1986 en heeft als doel internationale, succesvolle producten in dertig landen te identificeren en voor het voetlicht te brengen.
De verkiezing wordt gehouden in samenwerking met dertig vakbladen uit de food- en retailbranche. Er zijn in totaal 39 awards te vergeven.
In-food Center
Het forum In-food Center bestaat uit twintig lezingen over innovaties op het gebied van ingrediënten, halffabricaten en hun toepassing in eindproducten. Een presentatie van wereldwijde smaaktrends vindt de bezoeker op het Tastes of the World-forum.
Verder is het thema van het Food Design-forum dit jaar 'The Food Landscape'.
Nutrition & Health
In het Nutrition & Health-forum wordt informatie gegeven over vraagstukken op nutritioneel en milieugebied. Daarnaast worden er meer dan 35 lezingen en debatten gehouden met actuele thema’s als gezondheid & wellness van voedingsmiddelenproducten, trends & ontwikkelingen, waarborging van culturele diversiteit, een duurzame voedingsketen en toegankelijkheid van informatie.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

