In Amsterdam is woensdag 18 mei de derde editie van Futurefood. Het thema deze keer is smakelijke eiwitvervangers.
Het platform Futurefood is bestemd voor topkoks, sommeliers, trendwatchers, voedingsdeskundigen, producenten en journalisten. Het thema is gekozen omdat de vraag leeft hoe we over een aantal jaren nog al die miljarden monden van voedsel moeten voorzien.
"De oplossing zit in het aanbieden van nieuwe voedselbronnen", aldus organisator Kroon op het Werk. "Eiwitbommetjes voor de toekomst." Tijdens Futurefood #3 worden zodoende 3 voedzame vervangers gepresenteerd: zeewier, paddenstoelen en insecten.
Zeewier
Er zijn 3 sprekers op het evenement. De eerste is Willem Brandenburg, onderzoeker van zeewierteelt aan de Universiteit van Wageningen. Hij vertelt over hoe zeewier bij de Nederlandse consument te krijgen en over alle ins en outs van het product.
Insecten
De tweede spreker is tropical entomologist Arnold van Huis. "Insecten. Veel mensen gruwelen al bij de gedachte alleen. Het eten van insecten is echter een goed en gezond alternatief voor de bio-industrie." Van Huis vertelt erover.
Paddenstoelen
De laatste spreker is 'paddenstoelenhunter' Edwin Flores. "Nederlanders zijn microfoob. Ofwel, ze zijn bang voor paddenstoelen. Flores wil deze perceptie ombuigen. Het zijn namelijk de eiwitbronnen van de toekomst. Supergezond en ook nog eens erg culinair veelzijdig."
Bijwonen
Het bijwonen van Futurefood kan alleen op basis van een uitnodiging. Niet uitgenodigde geïnteresseerden kunnen echter wel even contact opnemen met de organisatie via 020-4820824.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

