In Noord-Brabant is tot begin 2011 de expositie A la c'Arte over eten in de kunst. Vier sterrenkoks werkten eraan mee.
Het is een tentoonstelling van oude en moderne kunst, door elkaar heen gepresenteerd en aangevuld met bijzondere kunstserviezen. Op diverse plaatsen in het museum staat historisch glaswerk en servies opgesteld.
Met bacchanalen, jachtstukken, pronkstillevens, Bijbelse eettaferelen, familiestukken en portretten.
Sterrenkoks
"A la c’Arte is een culinaire ontdekkingstocht voor iedereen", aldus het museum. "Speels en eigentijds en aan de hand van drie thema’s. Zo wordt u bij het thema Ingrediënten verrast door vier Brabantse sterrenkoks: Cas Spijkers, Gerrit Greveling, Joost Verhoeven en John Kocken."
"Ze tonen in tekst en beeld hoe ze - geïnspireerd door de kunstwerken - fantastische gerechten bereiden."
Recensies
"Bij het thema Maaltijden krijgt u smakelijke verhalen voorgeschoteld van culinair recensent Jeroen Thijssen, terwijl bij Symboliek de kunsthistorici van het museum de verborgen betekenis onthullen van het afgebeelde eten."
Publicatie
Ter gelegenheid van de expositie verschijnt een speciale publicatie met foto’s van de kunstwerken, recepten van de sterrenkoks en verhalen van de recensent. De publicatie bevat tevens een dubbele pagina speciaal voor kinderen. Hij is te verkrijgen in de museumwinkel.
De expositie A la c’Arte vindt plaats in het kader van Den Bosch Hoofdstad van de Smaak 2010.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

