Innovatie

Uitreiking Venuez Awards 2008

In de Amsterdam Convention Factory worden morgen de Venuez Hospitality & Style Awards 2008 uitgereikt.

Bij het gala, met champagneontvangst en viergangendiner, zijn zeshonderd gasten aanwezig. De prijzen worden uitgereikt door Micky Hoogendijk. Het geheel wordt afgesloten met een afterparty.

De categorieën waarin prijzen worden uitgereikt, zijn: Best Bar Hospitality & Style Award 2008, Best Hospitality Concept 2008, Best Cocktail Bar 2008, Best Interior Design, Best Hotel Concept 2008, Best Wine Spot 2008, Best Use of Technology, Best Restaurant Design Award, Hospitality & Style Award 2008 en Best Bartender 2008.

De jury
De jury voor de Venuez Hospitality & Style Awards bestaat uit: Paula Plantinga (editor VENUEZ Hospitality & Style magazine en tevens voorzitter van de jury), Godfried van der Lugt (managing director Mondiale Nederland), Eric Kuster (designer b.inc Interiorstuff), Jeroen Veldkamp (seniorbarista Piazza d'Oro), Rob Bongers (managing director Steelstuff), Ricardo Sporkslede (eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys), Didier Prince (designer DidierPrinceRealisatieAdvies), Hans Meijer (conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead), Karin Lindenhovius (horecaondernemer van Gio en Fred & Douwe in Doetinchem, Deventer en Enschede).

Best Bartender 2008
In de Bols Bartending Academy in Amsterdam vond 18 novemeber al de competitie Best Bartender 2008 By Bols plaats. Een selectie van twintig enthousiaste Nederlandse topbartenders begonnen de dag met een theorietest die hun allround kennis toetste op het gebied van gedestilleerd, cocktails, bier, wijnen en geschiedenis.

Elf bartenders doorstonden deze test en begonnen aan de tweede ronde, waarop ze werden getest op hun skills. Deze ronde begon met een uitgebreide freepouringtest, gevolgd door een speedround. In dit praktijkgedeelte moesten alle bartenders ?a minute dezelfde bestelling maken. Snelheid, effici?ie, hygi?, volgorde en presentatie waren hierin doorslaggevend.

De derde ronde bestond uit een mixology-examen waarbij iedereen dezelfde ingrediënten tot hun beschikking kreeg. Creativiteit, originaliteit en improvisatie moesten leiden tot een goede cocktail die werd beoordeeld op naam, presentatie, herkenbaarheid van ingredi?en, originaliteit en uiteraard de balans en smaak.

Finalisten
Timo Janse, Lydia Soedadi en Remco Babay overtuigden met hun cocktails en behaalden de finale. In deze laatste ronde presenteerden deze drie Amsterdamse finalisten zich aan de jury waarbij ze werden getoetst op persoonlijkheid, gastvrijheid, passie en kennis van de barindustrie. De winnaar wordt morgen op de Venueze Hospitality & Style Awards bekend gemaakt.