In Rotterdam heeft Van der Breggen Bakkers een horecaconcept geopend dat uitsluitend slow coffee serveert.
Dat is naar eigen zeggen uniek in Nederland. De filterkoffie wordt aan tafel ten overstaan van de gasten opgeschonken. Voor de bereiding wordt gebruikgemaakt van Chemex en Hario V60.
Juiste smaak
De versgemalen koffiebonen krijgen door het langzaam doordruppelende water ruim de tijd om tot de juiste smaak te komen voordat het in de koffiekop geschonken wordt.
Van der Breggen krijgt begeleiding van koffiebranderij en leverancier Mocca d’Or.
Fastservice
Slow coffee kan overigens heel goed werken in de fastservicesector, meent koffie-expert Jeroen Veldkamp. Hij vertelt hierover in het artikel 'Memorabele momenten creëren met koffie' dat is verschenen in nummer 1 van Fastservice Entree.
Dit artikel wordt maandag 21 maart online geplaatst.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.

