De genomineerden voor de Venuez Hospitality & Style Awards 2009 zijn weer bekend.
De awards worden dinsdag 1 december uitgereikt tijdens een exclusief galadiner in de Cruise Terminal Rotterdam. Er zullen meer dan vijfhonderd gasten aanwezig zijn. Gastvrouw van de avond is actrice Jolanda van den Berg. Voor entertainment komen onder andere Norman Soares, Groove Kings en aerialista Simone Heitinga langs.
Er worden deze avond in totaal negen awards uitgereikt.
Hospitality & Style Award 2009
De Hospitality & Style Award 2009 wordt uitgereikt aan dé horecaondernemer van het jaar. Deze prijs gaat naar de professional die het afgelopen jaar een unieke performance heeft neergezet met een onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl.
Best Cocktail Bar 2009
De cocktailbars die zijn genomineerd voor de Award voor Best Cocktail Bar 2009 worden beoordeeld op gastheerschap en service, productaanbod en kwaliteit, omgeving en sfeer. De genomineerden zijn:
Demain | Nijmegen
Door 74 | Amsterdam
Skyybar | Amsterdam
Zin | Rotterdam
Best Style Bar
De genomineerden voor de Best Style Bar 2009 worden beoordeeld op concept, uitstraling en de werkbaarheid van de bar. Tevens wordt gelet op het aanbod en de kwaliteit van dranken. De genomineerden zijn:
Martinibar| Rotterdam
Minibar | Amsterdam
Lola’s | Amsterdam
Stanislavski | Amsterdam
Best Hospitality Concept
De genomineerden die in aanmerking komen voor Best Hospitality Concept 2009 zijn ‘multipurpose’ venues; zaken waarin meerdere onderdelen zijn verwerkt. De jury beoordeelt deze veelzijdige horecazaken op de vertaling van het totaalconcept naar het interieurontwerp en de vertaling naar het aanbod en de kwaliteit van het product. De genomineerden zijn:
Fred & Douwe | Enschede
Rex | Hilversum
Trouw | Amsterdam
Usine | Eindhoven
Best Interior Design
De award voor Best Interior Design 2009 focust zich op het spraakmakende interieurontwerp van een horecazaak. De jury beoordeelt het interieurconcept op originaliteit, innovatie, uitvoering en ambiance. De genomineerden zijn:
Eetbar Dit | Den Bosch
Espressofabriek | Amsterdam
Moskou | Deventer
Neva | Amsterdam
Best New Hotel Concept
De genomineerden voor Best New Hotel Concept 2009 worden beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur van de publieke ruimtes en de hotelkamers, het productaanbod en de service. De genomineerden zijn:
Fashion Hotel | Amsterdam
Hotel Elzenduin | Ter Heijde
Townhouse | Maastricht
Van der Valk | Houten
Best Use of Technology
De genomineerden in de categorie Best Use of Technology 2009 worden beoordeeld op hun diverse aanpak op het gebied van licht en geluid. De jury beoordeelt daarnaast het optimale gebruik van de techniek, de integratie en functionaliteit van de uitvoering in het horecaconcept. De genomineerden zijn:
April | Amsterdam
Minibar | Amsterdam
Rex | Hilversum
Trouw | Amsterdam
Best Restaurant Design
De jury beoordeelt de vier genomineerde restaurants voor de Best Restaurant Design 2009 op het interieurconcept. Uitstraling, afwerking, karakter en integratie met het restaurantconcept worden beoordeeld. Culinaire aspecten worden buiten beschouwing gelaten. De genomineerden zijn:
Badhu | Utrecht
Café Loetje | Laren
CC’s | Breda
George W.P.A. | Amsterdam
Best Bartender Competition
Ten slotte is er de Best Bartender Competition 2009. Twintig door de organisatie geselecteerde deelnemers waren uitgenodigd voor deze competitie op maandag 9 november in de Bols Bartending Academy in Amsterdam.
De eerste ronde bestond uit een theoriegedeelte waarin de genomineerde bartenders werden getest op hun drankenkennis; Knowledge & Understanding. De volgende ronde bestond uit een praktijkgedeelte waarin de overgebleven bartenders werden beoordeeld op Speed & Efficiency.
De halve finale bestond uit een examen Creativity & Mixology. Een Service & Personality test bepaalde samen met de scores uit de eerdere rondes de winnaar. Tijdens de gala-avond in de Cruise Terminal Rotterdam wordt de Best Bartender 2009 By Bols bekend gemaakt.
De jury
De nominatielijst is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in Venuez Hospitality & Style Magazine in het afgelopen jaar. Aan de jury de taak om hieruit een winnaar te kiezen.
De jury bestaat uit:
- Paula Plantinga | chief editor VENUEZ Hospitality & Style Magazine en tevens voorzitter van de jury
- Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland
- Rob Bongers | managing director Steelstuff
- Lot Frijling | business development manager Amsterdam Airport Schiphol
- Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse
- Hans Meijer | conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead
- Didier Prince | designer DidierPrinceRealisatieAdvies
- Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys
- Jeroen Veldkamp | seniorbarista Piazza d’Oro
Jury Best Bartender
De jury voor de Best Bartender 2009 bestaat uit professionals uit de bartending industrie:
- Ian Bartos | creative director Barsupport
- Nico Kager | chairman Nederlandse Bartenders Club
- Andrew Nichols | winnaar Best Bartender 2007, eigenaar Andrew Nicholls Cocktail & Bartending
- Agostino Perroni | Head Bartender The Connaught Hotel, Londen
- Mark Ridgewell | eigenaar Taste and Flavour, UK
- Wouter Vullings | trainer Bols Bartending Academy
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

