Restaurant Fifteen in Amsterdam gaat zo duurzaam mogelijk opereren en doet dit onder andere met een vleesvrije dag.
Dit maakte eigenaar Sarriel Taus gisteren bekend tijdens de derde editie van de duurzame netwerkborrel Cleandrinks. Alles onder het motto 'Fifteen Goes Green'.
Mogelijk
Met deze bedrijfsvoering wil Fifteen laten zien dat duurzaamheid mogelijk is in de horeca. Taus: "Duurzaam is niet hip, duurzaam moet. In de horeca kunnen we veel veranderen op het gebied van duurzaamheid. Het kraantje naast de biertap staat altijd aan, hetzelfde geldt voor de vele lampen en de fornuizen. Bij ons in Fifteen ook, maar dat gaan we veranderen."
Statement
Naast allerlei verbeteringen op het gebied van de bedrijfsvoering, maakt Fifteen ook met haar menukaart een statement met de wekelijkse vleesvrije dag. "De productie van vlees is zeer belastend voor het milieu, door in de horeca één dag geen vlees te serveren dragen we weer bij aan een betere wereld."
Meedenken
Tijdens Cleandrinks, de borrel die elke keer ergens anders plaatsvindt, denken gasten mee over het invoeren van duurzame bedrijfsvoering op alle fronten zoals op het gebied van energie, eten, drinken, afval, water, interieur en kleding.
De borrel bij Fifteen werd geopend door wethouder Marijke Vos. Daarnaast waren er experts aanwezig; de gasten stelden vragen én droegen oplossingen aan.
Cleandrinks
CleanDrinks is een initiatief van Benno Schwarz van TreFoil en Aart Veller van 'Wij zijn koel'. Doel van de borrel is (innovatieve) ondernemers met elkaar in contact te brengen in een informele setting, waarbij streven naar een duurzame wereld het onderwerp is.
Fifteen
Fifteen is de Nederlandse variant van het bekende restaurant Fifteen van Jamie Oliver en heeft als missie jongeren die moeite hebben de arbeidsmarkt te betreden, op te leiden tot kok. Fifteen besteedt daarnaast al veel aandacht aan goede en gezonde ingrediënten.
Een duurzame bedrijfsvoering gaat echter verder vindt Fifteen. Samen met energieadviseurs NEWNRG en 'Wij zijn koel' ontwikkelt Fifteen zodoende een traject om restaurant Fifteen nog duurzamer te maken
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

