Innovatie

Voorbeeldfunctie horeca duurzaam voedsel

De horeca, boeren en supermarkten verspillen per jaar twee miljard euro aan voedsel. Toch gaat horeca het goede voorbeeld geven aan consumenten.

Samen met de consumenten wordt per jaar 4,4 miljard euro aan voedsel verspild in Nederland. Daarom geeft minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit donderdag 20 mei het startschot voor 'Hollandse Tapas', de campagne tegen voedselverspilling.

Deze campagne richt zich vooral op de beslissers in huishoudens.

Voorbeeld
Samen met chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes laat de minister deze donderdag zien hoe je creatief met de restjes in de koelkast kunt omgaan. Het koken met zo min mogelijk verspilling is één van de pijlers van Karpathios' restaurant.

Hij bereidt daarom vijftig verschillende bloemkoolgerechtjes en geeft tips voor nog meer gerechten uit restjes. Dat gebeurt in de keuken van de horecaopleiding van het ROC Mondriaan in Den Haag; de studenten koken met hem en de minister mee.

Duurzaam Voedsel
Met de campagne geeft Verburg uitvoering aan haar beleidsvoornemen om in 2015 twintig procent minder voedsel te verspillen, zoals vorig jaar juni is gepresenteerd in de nota Duurzaam Voedsel.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.