De Culinaire Werkplaats in Amsterdam serveert in de maand augustus gerechten waarin water de hoofdrol speelt.
De Culinaire Werkplaats is een blend van onder andere een ontwerpstudio, een restaurant, een eetwinkel en een galerie. Het is een initiatief van Marjolein Wintjes en Eric Meursing, die hiermee mensen willen inspireren hun eten in beweging te brengen en lekker bewust te (gaan) eten.
Fairtrade
Elke maand hebben de twee een ander thema, maar altijd wordt gewerkt met Fairtradegroenten, -fruit en -granen. Iedere mee-eetinspiratie van De Culinaire Werkplaats bestaat uit vijf gerechten: één eetcocktail, twee hartige gerechten en twee maal iets zoets.
Watermenukaart
Op de watermenukaart staan onder andere een waterlelie, een coupe waterlanders en het non-alcoholische aperitief met de naam Tranen van Cleopatra. De ingrediënten hiervan zijn wijnazijn, most, honing en diverse kruiden.
Iedereen die aanschuift mag achteraf zelf bepalen wat hij een 'fair bedrag' vindt voor de eetinspiratie.
Drinkwater
Met de watergerechten wil het ontwerpersduo op een speelse manier aandacht vragen voor de cruciale rol die water speelt in het leven. Iedere tiende gast die aanschuift krijgt een waterflesje van Join The Pipe cadeau, ter waarde van vijftien euro.
Hiermee wil De Culinaire Werkplaats het project Join The Pipe ondersteunen. Niet alleen omdat schoon drinkwater voor iedereen van levensbelang is maar ook om aandacht te vragen voor het drinken van leidingwater in plaats van water uit flesjes.
Expositie
Voor, tijdens of na het eten kunnen bezoekers ook Wintjes' expositie 'Eat'in water' bekijken. Deze bestaat uit verschillende installaties die op speelse wijze de onlosmakelijke relatie tussen water en eten tot uitdrukking brengen.
De expositie is tevens een knipoog naar het nautische evenement SAIL, dat donderdag 19 augustus van start gaat in Amsterdam.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

