In Overschie zijn onlangs de drie winnaars van 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekendgemaakt.
Dit zijn Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater met Asian BBQ (categorie Hoogwaardig Restaurant), Renee en Annabel van der Horst met Queen of the Road (categorie Lunchroom) en Naomy Groenhart met Kinderkookkafé (vrije categorie).
De wedstrijd was een initiatief van de gemeente Overschie en was bestemd voor nieuw te realiseren horecazaken.
Presentaties
Zeven deelnemers waren geselecteerd om hun inzending te presenteren. De kandidaten kregen vijf minuten de tijd hun concept te presenteren aan de vakjury. Hierna werden zij kritisch ondervraagd, onder meer door jurylid Cees Wiltschut, oprichter van sterrenrestaurant de Zwethheul.
Zowel de presentatie van de concepten als de antwoorden op vragen over planning, uitvoering, praktische en economische haalbaarheid, werden meegenomen in de beoordeling. Van alle gepresenteerde horecaformules vond de jury dat de winnaars opvielen vanwege de heldere concepten.
Concepten
Asian BBQ is een concept waarbij iedere tafel zijn eigen tafelbarbecue heeft en gasten zelf aan de slag gaan met hun eten. Queen of the Road gaat zich vooral richten op lokale ouderen en wil tevens fungeren als leer-/werkbedrijf. Bij het Kinderkookkafé bereiden overdag kinderen een diner, dat 's avonds aan de ouders wordt aangeboden.
Het prijzenpakket - aangeboden door PricewaterhouseCoopers, Engel & Colfield, de Rabobank, Stichting Vakbekwaamheid Horeca en het OBR - is gericht op het helpen om de culinaire dromen van de winnaars te kunnen realiseren.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

