De tijd is aangebroken om vegetarische gerechten definitief op de menukaart te zetten. Daarom geeft De Librije workshops.
Dit alles onder de noemer Variatie op de Kaart. Mede-initiatiefnemer Joris Heijnen: "In Nederland zijn zo'n 4 miljoen mensen die minimaal 1 dag in de week vegetarisch eten en dit aantal blijft groeien."
"Uitzonderingen daargelaten, vinden veel chefs het echter lastig om goede en gevarieerde gerechten op de kaart te zetten zonder vlees of vis. Variatie op de Kaart ondersteunt hen hierbij."
Mooiste keuken
Heijnen vond Jonnie Boer direct bereid om mee te werken aan het promoten van vegetarische gerechten. "Ik heb koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken die er is", zegt de driesterrenchef.
Eye-openers
Tijdens de workshops die koks van De Librije geven, gaat het vooral om inspiratie en eye-openers. Heijnen: "We gaan chefs beslist niet leren koken, want dat kunnen ze heel goed. In 2010 hebben we al een workshop gegeven met dit uitgangspunt en de deelnemers waren zeer enthousiast."
Chefs die deelnemen maken bovendien kans op een week lang stage lopen bij De Librije; deze prijs is voor degene die hét variatiegerecht van het jaar creëert.
Deelnemen
De kosten voor deelname bedragen 75 euro per persoon of 50 euro per persoon bij deelname met 2 personen. Het programma is volledig verzorgd en duurt van 9.00 tot 16.00 uur. De locatie is Librije's Atelier in Zwolle.
Alle workshops vinden plaats in september. De winnaar van een week stage lopen wordt bekendgemaakt op woensdag 28 september. Juryvoorzitter van deze wedstrijd is Jonnie Boer.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

