Leveranciers

AF&BM-bijeenkomst over horecaonderwijs

AF&BM houdt maandag 14 maart een bijeenkomst over het horecaonderwijs. Het thema is 'opleiden of afglijden?'.

Op de de bijeenkomst met deskundigen en leerlingen wordt besproken hoe jongeren te motiveren om te kiezen voor het horecavak en hoe ze op te leiden.

Leuk leren

Zo houdt Erik Driessen een presentatie over dat leren ook leuk mag zijn. Driessen is directeur van Foodstep en het Spring Instituut. Laatstgenoemd bedrijf specialiseert zich in het ontwikkelen van didactisch verantwoorde, online opleidingen.

Het heeft inmiddels opleidingstrajecten lopen met onder meer Regardz, NH Hotels, Accor, Sofitel, WestCord en Sandton Hotels.

Inspelen

Daarna volgt een discussie over hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden. Deze wordt gevolgd door een presentatie van Tom Kellerhuis over hoe het is om horecaleerling te zijn.

Kellerhuis werkte lang voor opinieweekblad HP/De Tijd. In 2008 besloot hij zijn baan als chef Kunst en Cultuur op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam. Vervolgens werkte hij als leerling-kok in tal van restaurants in binnen- en buitenland.

Toekomst

De bijeenkomst gaat vervolgens verder met een debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. Sprekers zijn onder andere SVH-directeur Bob Schut, Harry de Bruin van het ROC Mondriaan en Eduard van der Toolen, directeur Kwaliteit in Gastvrije Service.

Het geheel wordt afgesloten met een informeel diner en een borrel. De bijeenkomst is alleen voor AF&BM-leden.

Wel is Horeca Entree erbij; een verslag van de dag komt in Horeca Entree 4. Die verschijnt op dinsdag 12 april.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.