Bas Diks heeft donderdag 13 januari de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Catering gewonnen.
Dat werd bekendgemaakt op de Horecava. Diks van Diks Catering & Party Service in Harreveld won met zijn creatie 'Master Piece'. Master Piece is waldkorn-tafelbrood, belegd met onder andere rund-entrecote, grove mosterd, tijm en rozemarijn.
De winnaar kreeg de Hanos Bokaal 2011 en won een kookworkshop bij Hanos Apeldoorn. Diks kreeg de hoofdprijs uitgereikt uit handen van
Runner-ups
Tweede bij deze wedstrijd werd Roland Biermans uit Den Bosch van Appèl Catering met 'A Bitter Sweet Symphony'. De derde prijs ging naar Daniëlle Touwslager uit Almere van HMS Host met 'De Verre Reis'.
Extra prijzen
Er werden dit jaar ook extra prijzen vergeven. De award voor Lekkerste Broodje met Kaas ging naar Daniëlle Touwslager met 'De Verre Reis'. Die voor Gezondste Broodje ging naar Piet de Waal met 'Broodje Duurzaamheid'. Martijn de Korte won de prijs voor Lekkerste Broodje Vis met zijn 'Habie Burger'.
De prijs voor Duurzaamste Beste Verpakking ging naar Arjan Elburg met 'Robert de Comte Brie', die voor Beste Broodcombinatie naar Untara Samsuria met de creatie 'Vis voor Goud'.
De aanmoedigingsprijs van Fastserviceopleidingen.nl ging naar Arjan Elburg met 'Robert de Comte Brie'. Ten slotte ging de prijs voor Beste Kostprijscalculatie naar Bas Diks met 'Master Piece'.
Opdracht
De deelnemers moesten onder toeziend oog van de jury vijf identieke warm of koude belegde broodcreaties (waarvan één verpakt) samenstellen en presenteren. De broodcreatie kon zijn: een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan.
Er moest in ieder geval gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort.
Gezond
In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest dan ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden.
Het broodje mocht maximaal 3,25 euro kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.
De wedstrijd
Aan de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland categorie Horeca, namen dit jaar 22 horecamedewerkers en -ondernemers deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, al 28 jaar organisator van deze wedstrijd. Ze wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca.
De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca.
Jury
De jury van Lekkerste Broodje categorie Horeca bestond uit voorzitter Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Hajé de Jager (eigenaar Hajé Restaurants), Agnes Leewis (marketingmanager Nederlands Visbureau), Alfred Verhagen (marketing manager Koppert Cress), Frank Veldhof (bedrijfschap Horeca en Catering) en Alan Campbell (manager Depa).
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

