Leveranciers

Brabant serveert (h)eerlijke maaltijden

Diverse, Brabantse horeca-opleidingen serveren in oktober (h)eerlijke maaltijden om aandacht te vragen voor Wereldvoedseldag op 16 oktober.

Dit is een initiatief van COS Brabant. De (h)eerlijke maaltijd is ooit ontwikkeld om duidelijk te maken dat de oorzaak van honger niet een gebrek aan voedsel is, maar de oneerlijke verdeling ervan. De maaltijd is gebaseerd op de hoeveelheden die per persoon per dag beschikbaar zijn, als al het voedsel op de wereld eerlijk verdeeld zou worden.


De (h)eerlijke maaltijden worden geserveerd in het opleidingsrestaurant van horeca-opleiding De Rooi Pannen in Breda en Eindhoven, bij De Leijgraaf in Oss en Cuijk, bij het Prisma van Cooth College in Breda en bij restaurant Blend in Tilburg. De studenten van de horecaopleidingen hebben zich in de maanden september en oktober al verdiept in het wereldvoedselprobleem.


Een deel van de opbrengst van de maaltijden wordt gedoneerd aan een medicinale kruidentuin in Gambia. Daar wordt een opleidingscentrum gerealiseerd waar vrouwengroepen kunnen leren over de werking van de planten en kruiden. Dit project is een Gambiaans initiatief dat wordt bijgestaan door een Nederlandse projectpartner, Stichting Focus on Education.


Meer informatie: www.cosbrabant.nl.