Het ROC van Twente cast woensdag 10 en donderdag 11 juni studenten voor zijn nieuwe Cas Spijkers Academie.
De academie, die in het aankomende schooljaar start, behelst een allround top-koksopleiding onder direct toezicht van Cas Spijkers. Daarnaast biedt de school een allround top-bedieningsopleiding voor gastheren of -vrouwen onder direct toezicht van Thérèse Boer.
Casting
Voor de casting moeten de studenten die de koksopleiding willen volgen hun kookkunsten vertonen door middel van het zogeheten black box-koken. Dit houdt in dat zij ingrediënten krijgen aangeboden en hier een gerecht van moeten maken. Spijkers beoordeelt hen dan op hun kooktechnieken, creativiteit en motivatie.
De studenten die interesse hebben in de opleiding voor gastheer of -vrouw worden beoordeeld op hun wijn-spijskennis en het voeren van een verkoopgesprek.
Opleidingen
De academie biedt de volgende BBL-opleidingen: Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3, studieduur 2 jaar), Leidinggevende Keuken (niveau 4, studieduur 2 jaar; met differentiatie Manager/Ondernemer Horeca, niveau 4, studieduur 1 jaar), Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (niveau 3, studieduur 2 jaar), Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4, studieduur 2 jaar).
Vereisten
De aspirant-student moet minimaal een opleiding voor basiskok op niveau 2 hebben afgerond om in aanmerking te komen voor de opleiding Zelfstandig Werkend Kok. Voor de opleiding Leidinggevende Keuken moet de student minimaal de opleiding Zelfstandig Werkend Kok op niveau 3 hebben afgerond.
Ook voor de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw geldt dat de student minimaal een opleiding op niveau 2 of 3 op dit vakgebied moet hebben afgerond.
Opgeven
Opgeven voor de casting kan tot en met maandag 8 juni door contact op te nemen met H. Veldhof (e-mail: hveldhof@rocvantwente.nl, tel.nr. 06 51 40 22 35). Meer informatie.

