Horecagroningen.nl introduceert de barcursus, voor diegenen die achter de bar aan de slag willen, maar nog geen ervaring hebben.
Dit omdat personen zonder ervaring vaak (nog) niet aan de slag mogen achter de bar. In een workshop van ongeveer een dag leren cursisten alle basisbeginselen, zoals een goed biertje tappen, fusten verwisselen en drankenkennis.
Thema's
Ook komen thema's aan bod als hygiëne, gastvrijheid, tappen/schenken, inzicht en schoonmaken. Aan het einde van de dag krijgen de cursisten een kort praktijk- en theorie-examen. Daarna volgt een certificaat.
De barcursus is niet alleen bedoeld voor onervaren mensen die een baan zoeken in de horeca, maar ook geschikt als bedrijfsuitje of voor horecamedewerkers die hun kennis willen vergroten.
Succes
Inmiddels zijn al twee barcursussen in Groningen geweest. Volgens initiatiefnemer Joris van Berkel van Horecagroningen.nl was dit een groot succes. "Ik heb zelf ruim vijftien jaar ervaring in de horeca en weet hoe belangrijk het is om de juiste kennis te hebben. Zonder ervaring is het ontzettend moeilijk om een baan achter de bar te krijgen."
Ondersteuning
"Samen met Han Plaggemars die al meer dan tien jaar achter de bar staat, geef ik mijn ervaring door in de vorm van deze workshop. Hij wordt door diverse horecagelegenheden in Groningen en uitzendbureau MF Horeca ondersteund. De reacties van onze cursisten zijn erg positief. De eerste mensen die na de cursus een baan vonden, hebben zich al gemeld."
Uniek
Volgens van Berkel is het concept van de barcursus uniek in zijn soort. "Er zijn wel bartending-workshops in het land, maar die richten zich meer op cocktails shaken en flairtending. Wij richten ons juist op de basis omdat deze erg belangrijk is wil je een goede barkeeper worden."
De cursus wordt in groepen van maximaal vijftien personen gegeven. Meer informatie en opgeven.

