Leveranciers

DaCapo College zoekt oud-leerlingen

De jubilerende horeca-afdeling van het DaCapo College in Sittard is voor een grootschalige reünie op zoek naar oud-leerlingen.

Dit omdat de afdeling veertig jaar bestaat. Een groot aantal van de oud-leerlingen heeft het inmiddels ver geschopt.

Meesterkoks
Een achttal behaalde de titel Meesterkok: Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam, Michel Hanssen van Unifine in Nijkerk en Putten, Huub Biro van Ca'del Biro in Maastricht, Wiel Rekko van Manjefiek in Maastricht, Hans Snijders van Chateau Neercanne in Maastricht, Mathieu Vanhautem van Gilde Opleidingen in Venlo, Nico Boreas van Boreas in Heeze en Pascal Jalhay van Marfo bij MartinAir Food.

Opleiding
Een aantal koks volgde in de avonduren de meesterkokopleiding, waaronder Margot Reuten van DaVinci in Maasbracht, René Brienen van Brienen a/d Maas in Well, Hein Willemsen van De Hofstee in Bladel, Martin Bruggeman van Hof van Herstal in Echt, Paul Pollux van Aubergine in Steyl en Otto Nijenhuis van Chateau St. Gerlach in Valkenburg/Houthem. Twee oud-leerlingen kregen onlangs een tweede Michelinster: Erik van Loo en Margo Reuten.

Fotoboek
Voor de reünie is de school nu bezig een uitgebreid foto-/archiefboek van bijna driehonderd bladzijden samen te stellen. Dit boek geeft een overzicht van veertig jaar horecaonderwijs in Sittard en bevat onder andere krantenartikelen en foto''s van wijnreizen, diploma-uitreikingen, de BBB-beurs en het jaarfeest van het Gastvrijheidsgilde.

Programma
De reünie vindt plaats op dinsdag 9 juni. Op het feestprogramma staan onder andere kookworkshops voor het personeel en een symposium over gastheerschap in de horeca. Oud-leerlingen kunnen zich tot 1 april aanmelden via www.dacapo-college.nl. Het boek is tot en met 1 maart te bestellen, ook via de website.