Leveranciers

De Karpendonkse Hoeve wint Riesling Challenge

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft met zijn combinatie van kalfsvlees en Duitse Riesling - klaargemaakt door chef-kok Thijs Berkers - de Riesling Challenge gewonnen.

Uit meer dan dertig inzendingen, waren er bij de wedstrijd vijf finalisten: De Karpendonkse Hoeve uit Eindhoven, Het Nonnetje uit Harderwijk, La Promenade uit Baarn, De Wanne uit Ootmarsum en de Wolfslaar uit Breda. Het team bestond telkens uit een kok en sommelier.

Opdracht
De opdracht was om een hoofdgerecht te maken met kalfsvlees, dat in harmonie was met een Duitse Riesling. Thijs Berkers had hierbij gekozen voor een kalfstartaar met gemarineerde rettich en piccalilly. De wijn was een 2006 Riesling Schieferterassen van Heymann-Löwenstein. Sommelier Ralph Kappé bracht de nodige uitleg "op een enthousiaste en professionele wijze", aldus de jury.

Chef-kok Denis Nijp van La Promenade won de tweede prijs met zijn soufflé van kalfsvlees met wintertruffel, groene asperges en beurre blanc van Rieslang.

Prijzen
De Karpendonkse Hoeve mag nu met het hele team naar Duitsland voor een gastronomisch weekend. La Promenade krijgt een wijnklimaatkast ter waarde van tweeduizend euro. De overige finalisten krijgen een Duits Rieslingpakket ter waarde van vijfhonderd euro.

Jury
Juryvoorzitter was René van Heusden van Perswijn. Andere juryleden waren: Nic van Lokven van restaurant Het Savarijn uit Nijmegen, Maurice de Coninck van restaurant De Gouden Leeuw uit Scherpenisse, Roy Pelgrim van restaurant Cordial uit Oss en Raymond Prinsen van restaurant De Stenen Tafel uit Borculo.

Culinair potentieel
De wedstrijd vond maandag 26 januari plaats tijdens de BBB in Maastricht. Het was een initiatief van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, in samenwerking met Perswijn, en was op poten gezet om het culinaire potentieel van Duitse wijnen te onderstrepen.