Tijdens de zeventiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) neemt Euro-Toques Nederland een prominente rol in.
EFFF 2011 vindt plaats van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari in MECC Maastricht.
Demonstraties
Evenals afgelopen jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF 2011 een afwisselend programma. Zo geven driesterrenkok Marc Haeberlin (Auberge de l’Ill), meesterkok Robert Kranenborg, Robert Buurma (restaurant The Globe uit Leeuwarden), Nel Schellekens (restaurant De Gulle Waard uit Winterswijk), Gerard Walters (bestuurslid Euro-Toques Nederland) en Hanos-ISPC demonstraties.
Wedstrijden
Tijdens de wedstrijd om het Glazen Kalf en wedstrijd om de Young Rubbens Chef Award 2011 nemen getalenteerde koks het tegen elkaar op.
Verder wordt de winnaar van het Euro-Toques-restaurant 2011 bekendgemaakt. Genomineerden zijn Bistro Sharlot uit Ulvenhout, De Elzentuin uit Oud Beijerland en De Gouden Molen uit Rossum.
Cas Spijkers
'Motiverend en inspirerend' noemt meesterkok Cas Spijkers de wedstrijden van Euro-Toques Nederland. "Het kookpodium was afgelopen jaar van zeer hoogstaand niveau en erg sfeervol. Tijdens de demonstraties zijn vele technieken aan bod gekomen en waren de producten waarmee werd gewerkt, van grote kwaliteit."
"Ik draag wedstrijden op dit niveau een warm hart toe omdat zij grensverleggend werken. Ze zijn goed voor het vak in het algemeen en inspireren de vakbroeders steeds weer tot andere creaties. Het zijn geweldige ervaringen voor de talenten van de toekomst."
Kranenborg
Volgens tv-kok Robert Kranenborg kan de EFFF het beste vergeleken worden met een gezellig familierestaurant. "De gezelligheid en het aanbod van een professioneel, zeer gevarieerd programma, waar kennis wordt gedeeld en alle leeftijden uit het vak iets kunnen beleven, maken de EFFF tot een beurs om niet te missen."
Ton Fagel
Reizend cuisinier Ton Fagel geniet elk jaar weer van de passie en de liefde voor 'het vak' die op het kookpodium van Euro-Toques Nederland tentoon gespreid wordt.
"De wedstrijden zijn altijd spannend en laten veel vernieuwing in gebruikte technieken en presentaties zien. Zelf zou ik het geen jaar willen missen. Ik zit nu meer dan vijftig jaar in het vak, maar het blijft boeiend en vooral vernieuwend. Ik hoop er nog lang van te kunnen genieten daar op de EFFF in Maastricht."
De EFFF
De EFFF is een ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie. Personen die beslissingsbevoegd zijn op het gebied van food & beverage en tevens werkzaam zijn binnen de topgastronomie worden op persoonlijke titel uitgenodigd en toegelaten tot de EFFF.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

