In het MECC Maastricht starten maandag 31 januari de twee horecavakbeurzen BBB en European Fine Food Fair (EFFF).
Op EFFF 2011 wordt de 'e' van 'European' nieuw leven ingeblazen met diverse regiopleinen genaamd Andalusië Plein, Pfalz Plein, Roero Plein, Wereld Plein, Vlaanderen Plein en Limburg Plein.
Streekproducenten uit deze regio's presenteren zich hier met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken.
Euro-Toques
Evenals voorgaande jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF een afwisselend programma. Zo geven Alain Caron en Robert Buurma kookdemo’s, vertoont Nel Schellekens haar kookkunsten met geitenvlees en geeft Gerard Walters een demonstratie met visgerechten.
Op de dinsdag gaan jonge koks de strijd met elkaar aan om de Young Rubbens Chef Award.
Culinaire Saisonnier
Op het kookpodium van CUlinaire Saissonier zullen diverse internationale chefs acte de présence geven zoals onder andere Renato Favaro van Ristorante Favaro (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Laury Zioui van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België) en Frederik Deceunick en het gehele team van Sel Gris (Duinbergen, België).
Verder wordt op de woensdag op de stad de EFFF Star uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs geldt als ultieme beloning voor een gastronomisch product.
Tegelijkertijd met de EFFF vindt de BBB plaats; deze duurt echter wel een dag langer.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

